Beskrivelse
Kan du lide romkugler, kan du med stor sandsynlighed også lide mine dadelkugler med romsmag. Jeg har nemlig forsøgt at lave nogle dadelkugler, der minder om romkugler. Fordelen ved disse dadelkugler er, at de er noget sundere.
Husk at tage stenene ud af dadlerne. Du kan købe stenfri dadler fx rullet i kakaopulver eller lakridspulver. Der er også dadler med karamelsmag, de er ikke stenfri.
Ingredienser
200 g dadler uden sten
50 g kokosmel
50-70 g nutella
30 g ren kakaopulver
10 g kokossukker
10 g kokosfibermel
5 g vaniljesukker
1-2 tsk romessens (Dr. Oetkers romessens er ikke så stærk som Tørsleffs romessens)
Pynt
Ren kakaopulver
STEP 1
KOM ALLE INGREDIENSER I EN FOODPROCESSOR
Kom alle ingredienser i en foodprocessor. Kør til du har en homogen masse. Bruger du helt friske og bløde (saftige) dadler, kan du nøjes med 50 g nutella. Hvis dadlerne er mere tørre skal du bruge 70 g nutella.
STEP 2
RUL DADELMASSEN TIL KUGLER
Rul dadelmassen til små kugler. Rul kuglerne i ren kakao eller kokosmel. Jeg plejer at rulle dem i kakaopulver, så bliver de lidt som små trøffelkugler. De ser meget indbydende ud.
Opbevar dem på køl. De kan med fordel tages ud af køleskabet et stykke tid før servering, så de bliver lidt blødere.