Bryllupslagkage med citronfromage, friske hindbær, lakridsflødeskum og marcipan

Kategori: Tag:

Beskrivelse

Denne bryllupslagkage kan naturligvis også spises til andre fester. Grunden til, at jeg har kaldt den for bryllupslagkage, er udelukkende fordi, den er blevet til i forbindelse med et meget romantisk bryllup, hvor jeg havde fået æren af at lave bryllupslagkagerne.

Resultatet bliver væsentlig anderledes, hvis du vælger andre ingredienser. Jeg har prøvet at bruge andre lagkagebunde, makroner, marmelade og hele pasteuriserede æg, og det blev slet ikke det samme.

Ingredienser

3 lyse lagekagebunde (Karen Volf)
80-100 g abrikosmarmelade (Den Gamle Fabrik)
1 pose Salling Makroner m. marcipan
2½ dl piskefløde
70 g hindbærmarmelade (Den Gamle Fabrik)
375 g friske hindbær

Citronfromage
2 blade økologiske husblas
1 skål med koldt vand
Saft fra ½ økologisk citron (max ½ dl, gerne mindre)

1 bæger pasteuriserede æggeblommer
1 bæger pasteuriserede æggehvider
1 g vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
75 g lyst rørsukker
Fint revet skal af ½ økologisk citron
1½ dl piskefløde
50 g hakket hvid chokolade (Odense)

Pynt

Lakridsflødeskum
2 dl fløde
2 g lakridspulver (Bülow Lakrids)
1 g lakridsgranulat (Bülow Lakrids)
1 tsk sukker

400 g Anthon Berg Ren rå marcipan
Friske bær: Hindbær, jordbær, brombær, blåbær

STEP 1

SÆT HUSBLAS I BLØD
Kom de to blade husblas i en skål med rigeligt koldt vand. Læg dem i en ad gangen, så de er helt skilt ad, og sørg for, at vandet dækker. Det skal stå mindst 10 minutter, gerne mere.

STEP 2

HVID ÆGGESNAPS
Kom æggeblommer, æggehvider, sukker, vaniljepulver og fint revet citronskal i en skål og pisk det til en tyk og næsten hvid æggesnaps.

STEP 3

Opvarm citronsaft
Kom citronsaften fra den halve citron i en lille gryde og opvarm saften til kogepunktet. Tag gryden af varmen, klem husblassen for vand og kom de to husblas i. Rør grundigt rundt til de er helt opløst. Lad det afkøle, mens du pisker flødeskummet.

Når du har pisket flødeskummet, kommer du citronsaften med husblas i æggemassen lidt efter lidt, mens du pisker forsigtigt. Når du er færdig, vender du flødeskummet forsigtigt i æggemassen.

STEP 4

BRUG KAGERING OG KAGEPLAST
Fordi der skal citronfromage i denne lagkage, er der behov for at bruge en justerbar kagering (16-30 cm og højde 8,5 cm) og kageplast (8 cm).

Fin et passende serveringsfad. Stil kageringen på det ønskede fad. Kom den første lagkagebund i. Klip et stykke kageplast, der kan nå lidt mere end hele vejen rundt. Sæt kageplasten på indersiden langs kageringen. Indstil kageringen, så det passer præcist til lagkagebundens omkreds.

STEP 5

LÆG DE FORSKELLIGE LAG
Skyl de friske hindbær og tjek dem. Brug kun friske faste bær. Læg dem på køkkenrulle eller et rent viskestykke til forsigtig afdrypning.

Pisk 2½ dl fløde til flødeskum. Det må gerne være lidt stift, for du skal tilføje hindbærmarmelade bagefter. Når det er gjort, kan du starte med at lægge de forskellige lag.

Kom abrikosmarmeladen på den første lagkagebund. Fordel derefter marcipanmakronerne. Mængden skulle passe til at dække hele bunden.

Fordel hindbærflødeskummet oven på makronerne. Sæt de friske hindbær, gerne med toppen opad, ned i flødeskummet. De kommer til at stå tæt.

Læg nu den næste lagkagebund på. Hæld citronfromagen på og brug en dejskraber til at få det hele med.

Hak den hvide chokolade, hvis du ikke allerede har gjort det, og fordel chokoladen jævnt i toppen af citronfromagen.

Læg den sidste lagkagebund på. Kom film henover lagkagen og stil den i køleskab. Den skal nu stå minimum 4 timer.

Jeg laver altid mine lagkager dagen før, de skal spises – og de smager ofte bedre dagen efter, hvis der er noget tilbage. Hvis den fx skal spises om eftermiddagen, er det en god idé at lave den allerede om formiddagen dagen før.

STEP 6

PYNT LAGKAGEN
Skyl alle de friske bær og tjek dem. Brug kun friske faste bær. Læg dem på køkkenrulle eller et rent viskestykke til forsigtig afdrypning.

Pisk fløden med lakridspulver, granulat og sukker.

Tag kageringen væk og fjern forsigtigt kageplasten. Det er umuligt at undgå, at der kommer lidt af lagkagen med. Lad være med at prøve at komme det på igen. Spis det hellere!

Fordel lakridsflødeskummet på hele lagkagen, mest på toppen. Jeg starter derfor altid der – og fordeler flødeskummet forsigtigt rundt og ned langs siderne.

Kom lagkagen tilbage i køleskabet, mens du arbejder med marcipanen.

Skær marcipanen i ca. 5 mm tynde skiver og fordel dem tæt på hinanden på et stykke bagepapir. Jeg bruger kageplaststykket til at måle længden på papiret.

Fold bagepapiret hen over, så du kan rulle på marcipanen oven på papiret. Brug igen til sidst kageplaststykket til at skære en fin kant på marcipanen. Marcipanen klistrer, så kom ikke plaststykket direkte på marcipanen.

Kom nu marcipankanten på lagkagen. Det er lidt svært, for det kan nemt knække. Der vil være noget marcipan i overskud, brug det til at pynte med og dække eventuelle revner.

Slut med at pynte bryllupslagkagen med de flotte friske bær. Hvis du vil, kan du også komme nogle røde rosenknopper på som pynt.