Majspandekager

Kategori: Tags: ,

Beskrivelse

Jeg elsker pandekager. Når jeg laver madpandekager, laver jeg ofte majspandekager. De har en rigtig god smag og passer perfekt til chili con carne. Når jeg laver chili con carne, server jeg som regel ris til, men er der en rest til dagen efter, laver jeg majspandekager og bruger den gode rest som fyld sammen med en masse gode ting.

Der er bliver ca. 8 store og lækre majspandekager af denne portion.

Laver du en større portion, kan jeg anbefale at have to pander i gang på samme tid. Det kræver måske lidt øvelse og koncentration, for når panderne er varme, går det stærkt.

Ingredienser

100 g majsmel
100 g hvedemel
1 spsk rørsukker
1 tsk groft salt
4 æg
4,5 dl mælk

Til stegning

Smør eller flydende Becel

STEP 1

KOM DE TØRRE INGREDIENSER I EN SKÅL
Kom majsmel, hvedemel, rørsukker og salt i en skål.

STEP 2

TILSÆT MÆLK
Tilsæt mælk mens du rører, så der ikke kommer klumper. Tilsæt herefter de 4 æg og pisk pandekagedejen i ca. 2 minutter. Jeg bruger en håndmixer.

STEP 3

VARM PANDEN GODT OP
Varm en god pandekagepande op ved relativ høj temperatur og tilsæt smør for hver pandekage. Spar ikke for meget på fedtstoffet. Det giver nogle flottere pandekager, når der er nok fedtstof på panden. Fordel hurtigt dejen ud på panden. Vend pandekagen når dejen er gennembagt. Steg majspandekagerne i ca. 2 minutter på hver side, eller til de har fået den farve, du ønsker.