Beskrivelse
Leder du efter en sød tærtedej med æg? Denne tærtedej smager vildt godt, men den er ret klistret. Du kan, imodsætning til min smuldredej, ikke så nemt fordele den hen over noget frugt, men det kan godt lade sig gøre. Du kan i stedet fordele dejen i bunden af tærteformen og trykke frugten ned i dejen.
Du kan bruge friske hindbær, blåbær, brombær, rabarber, æbler eller pærer. Elsker du marcipan, kan du rive lidt marcipan i dejen.
Du kan eventuelt afslutte med min sprøde smuldredej på toppen. Hvis du gør det, kan du tilføje lidt mere frugt.
Ingredienser
100 g smør
100 g sukker
80 g hvedemel
20 g mandelmel
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1 æg
Fyld
Frugt efter eget valg fx æbler eller pærer
Tilbehør
Vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche
STEP 1
ÆLT ALLE INGREDIENSERNE SAMMEN
Kom alle ingredienserne i en skål og ælt dejen, til den er samlet. Fordel dejen i en tærteform. Fordel den ønskede frugt ovenpå, Tryk frugten ned i dejen. Vælger du at bruge friske æbler, kan du drysse lidt kanelsukker ovenpå.
STEP 2
BAG KAGEN VED 200 GRADER
Sæt tærteformen midt i oven ved 200 grader og bag den i ca. 30 minutter. Du kan servere flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis til.